Актуално

Да играем футбол с ПФК Берое

На 18.05.2022 г. Шесто основно училище „Свети Никола“, град Стара Загора, стана домакин на инициативата  „Да играем Футбол в училище с ПФК Берое“. Целта на проекта е учениците да бъдат запознати със спорта футбол по забавен и интересен начин.

Гости на децата от училището бяха футболисти и треньори от спортния клуб, г-жа Красимира Чахова – заместник-кмет общинска собственост, стопанска политика и спортни дейности, адв. Светослав Миневски – председател на Управителния съвет на „Сдружение за подкрепа на футбола Берое“ и изпълнителният директор на ПФК Берое – Стелиян Попчев.

Срещата се превърна в истински спортен празник.

 

01

 

02

Ден на отворени врати в Окръжна прокуратура - гр. Стара Загора

Във връзка с провеждането на информационна кампания „Ден на отворени врати” на 17.05.2022 година по покана на Окръжна прокуратура - Стара Загора учениците от 6-ти „е“ клас в 6-то основно училище „Свети Никола“ – Стара Загора присъстваха на информационна среща в сградата на Съдебна палата - гр. Стара Загора.

Още за събитието

Източник: сайтът на Окръжна прокуратура - гр. Стара Загора

Розова фланелка

Всяка година последната сряда на месец февруари се отбелязва като Ден за борба с тормоза в училище. Този ден е познат също като „Ден на розовата фланелка“. 

Инициативата започва през 2007 г. в едно канадско училище. Група ученици са тормозили и са се подигравaли на един деветокласник затова, че дошъл на училище, облечен с розово поло. На следващия ден двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс решили да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения деветокласник. 

Традиционно учениците на VI Основно училище „Свети Никола“ – Стара Загора отбелязаха Деня на розовата фланелка, като заявиха: „Не на тормоза, да на усмивките!“

 

Светиниколци празнуват

Подготвителна група – Най-малките ученици от подготвителна група посетиха двора на храм „Свети Николай Чудотворец“ – Стара Загора, като си поговориха за празника  и за историята на създаването на Светиниколското училище. Пуснаха своите писма до Дядо Коледа в един от клоновете пощата. Посетиха читалище „Родина“ – Стара Загора, като дариха коледни картички, които да се подаряват на най-редовните си читатели. Поздравиха работещите в читалището с Коледарска песен. В групите традиционно рисуваха рибки и поздравиха своите връстници с празника. 

Първи клас - Първокласниците отбелязаха празника облечени в костюми на приказни герои. Посетиха храм „Свети Николай Чудотворец“, където запалиха свещичка и поздравиха работещите в храма с празника. Свещениците от своя страна помазаха децата за здраве. Други пък поканиха в клас отец Димитър, който изнесе лекция по повод отбелязването на Никулден. Всички ученици работиха с работни листи, участваха в беседи и се запознаха със специално изработени презентации за отбелязването на празника на Свети Николай Чудотворец. Родителите изненадаха децата с индивидуални почерпки.

Втори клас – Второкласниците посетиха храм „Свети Николай Чудотворец“. Там нашите ученици поздравиха и почерпиха работещите в храма за празника. От своя страна свещеник помаза децата, поздрави именниците и ги почерпи с вкусна риба и варено жито с череши. Всички участваха в беседи и се запознаха със специално изработени презентации за отбелязването на празника на Свети Николай Чудотворец. Някои ученици отбелязаха празника облечени в костюми на приказни герои, а други участваха в карнавал. Едни второкласници, с помощта на своя класен ръководител изработиха златна рибка, която изпълнява по три желания. Пуснаха своите желания в специално изработена за повода кутия, а други - изработиха шаран, на който всяка люспа да донесе на учениците здраве, берекет и нови знания. Завършиха празника с почерпка.

Трети клас - Третокласниците работиха по предварително подготвени работни листи на тема „Да научим повече за Свети Николай Чудотворец“, както и оцветяваха портрета на светеца. Участваха в беседи и се запознаха със специално изработени презентации за отбелязването на празника на Свети Николай Чудотворец. Някои от тях пяха и танцуваха на любими за класа музикални произведения, а други изработиха апликации на тема: „Морско дъно“.

Четвърти клас - Всички четвъртокласници участваха в беседи и се запознаха със специално изработени презентации за отбелязването на празника на Свети Николай Чудотворец. Един клас изработи книга в чест на светеца, а друг клас - книга със заглавие „Патронът на моето училище“. Празникът завършиха с вкусна почерпка.