24

 

УВАЖАЕМИ  УЧЕНИЦИ  И УЧИТЕЛИ,

   В СЪЗНАНИЕТО  НА  ВСИЧКИ  СТАРОЗАГОРЦИ  5  ОКТОМВРИ Е ИСТОРИЧЕСКА ДАТА, ИЗПЪЛНЕНА С НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ, С ПАТРИОТИЗЪМ, С ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ЗНАЙНИТЕ И НЕЗНАЙНИ ГЕРОИ, УЧАСТВАЛИ ВЪВ ВОЙНИТЕ, С ПОЧИТ КЪМ ХИЛЯДИТЕ ЖЕРТВИ НА ОРДИТЕ НА СЮЛЕЙМАН ПАША ПРЕЗ 1877 ГОДИНА И ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД СЪЗИДАТЕЛИТЕ НА ГРАДА НИ.

ДРЕВНА, ГЕРОИЧНА И СЪВРЕМЕННА – ТОВА Е СТАРА ЗАГОРА. ГРАДЪТ, СЪХРАНЯВАЩ ОСЕМХИЛЯДНА  ИСТОРИЯ, НОСЕЩ ЗНАЦИТЕ НА ВЕЛИКАТА РИМСКА  ИМПЕРИЯ, ОПОЖАРЯВАН  ДО ОСНОВИ ОТ ОСМАНСКИТЕ НАШЕСТВЕНИЦИ, ВЪЗКРЪСНАЛ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО С ПОЛАГАНЕТО НА ОСНОВНИЯ КАМЪК ОТ АЛЕКО БОГОРИДИ, ГРАДЪТ НА ЛИПИТЕ И ПОЕТИТЕ.

ДНЕС СТАРА ЗАГОРА Е КРАСИВ, МОДЕРЕН И ПРОСПЕРИРАЩ ГРАД, ЗАСЛУГА ЗА КОЕТО ИМАМЕ ВСИЧКИ НИЕ, КОИТО СМЕ ГО ИЗГРАДИЛИ В ГОДИНИТЕ И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ГО РАЗВИВАМЕ СЪС  СВОЯ ТРУД, ТАЛАНТ, ЕНЕРГИЯ И РОДОЛЮБИЕ.

                      ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СВЕТИНИКОЛЦИ!

ПО  ПОВОД  140  ГОДИНИ ОТ СИМВОЛИЧНОТО ПОЛАГАНЕ НА ОСНОВНИЯ КАМЪК ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ  НА ГРАДА  НИ  Г-Н ЖИВКО ТОДОРОВ – КМЕТ НА СТАРА ЗАГОРА, ОТПРАВЯ СЪРДЕЧНИ ПОЗДРАВИ КЪМ УЧЕНИЦИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ ЗА ВИСОКИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ В РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ НА НАУКАТА, ИЗКУСТВОТО И СПОРТА И ЗАВОЕВАНИЯТА ИМ НА НАЦИОНАЛНИ И МЕЖДУНАРОДНИ СЪСТЕЗАНИЯ.

                                                                

                                                                          ДАРИНА  ГАЙДАРОВА

 

 

Виж още - Ден на отворените врати