Актуално

Заслужени награди

 

Поздравления за участниците във финалния етап на Националното състезание по английски език на Pearson, които получиха сертификати за отличното си представяне на този престижен изпит.

Честито на Никол Манчева и Ая Димитрова от V "в", Рафаела Кунева от V "е", Добрина Стоянова и Росен Петков от VI "д" и Стефания Динева от VII "д" клас.

Желаем на всички здраве и много нови успехи!

 

Първи стъпки в леката атлетика

"Първи стъпки в леката атлетика" с Анита Кръстева и СКЛА „СПАРТАК - СТАРА ЗАГОРА“ се проведе на 31 май в двора на нашето училище.

Събитието бе организирано от ръководството на училището и Декатлон - Стара Загора. В него взеха участие децата от ПГ "Б", випуск IV клас, заедно с техните класни ръководители, както и ученици от НУ „Димитър Благоев“.

Децата получиха много индивидуални и отборни награди. Спортният празник е отличен начин децата да изразят своята любов към спорта и да се забавляват в приятелска атмосфера.

 

 

Конкурс за детска рисунка на тема "Българската азбука"

 

Нашите талантливи художници взеха участие в първа и втора възрастова категория на конкурса за детска рисунка на тема "Българската азбука", който е обявен от Департамента за информация, квалификация и продължаващо образование на ШУ "Еп. Константин Преславски".

 

Пожелаваме успех на нашите ученици и дано получат най-високи оценки от журито на конкурса!

 

 

Спортен празник

На 20 и 21 март спортен празник с учениците от випуск IV клас, техните учители и малките бъдещи първокласници от ДГ №3 "Ян Бибиян" и Детска градина №20 "Мир" огласи физкултурния салон на нашето училище.

 

Събитието беше открито от директора ни г-жа Дарина Гайдарова, която ни припомни, че спортът сближава хората и дава възможност на младите да изявяват себе си. Малки и големи участваха в много и все интересни състезателни игри. След това малките бъдещи ученици посетиха няколко от класните стаи, за да разгледат и да се запознаят с учебната обстановка. Всички бяха много развълнувани и усмивките не слизаха от лицата им.

 

Мили деца, очакваме ви с нетърпение на есен!

 

 

3 март - Национален празник на България

 

„-Ти победи, скъпо знаме,

дар от Самара! Премина 

през планината голяма, 

стигна до бряг и родина! 

Ти се не сдаде, не падна, 

не побледня от уплаха, 

не затрепери пред хладни 

погледи! Турците клаха, 

бесиха моите братя, - 

ти ги избави от срам и 

как ги научи да бранят 

чест и родина, о, знаме!“

 

Учениците от петите класове на Шесто основно училище „Свети Никола“ – Стара Загора, поднесоха венец и цветя в памет на загиналите знайни и незнайни войни за свободата на България пред паметника „Защитниците на Стара Загора“ в парк „5-ти октомври“.

Господин Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора, поздрави лично нашите ученици за празника.

След официалната част учениците се отправиха на шествие с 300-метровото знаме към мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, намиращ се в местността "Чадър могила“, или наричан още парк „Българско опълчение“.

 

 

 

 

 

Награда  „Стара Загора“ за Светиниколското училище - духовно средище на просвета и иновативни практики в обучението

 

nagradaSZ21 1

  

 

  

Електронна поща на Шесто основно училище "Свети Никола" - гр. Ст. Загора: info-2403219@edu.mon.bg